Hvordan få mønstret midt på genseren!

Hei! Jeg får stadig spørsmål om hvordan man får mønsteret midt på foran på genseren så jeg tenkte jeg skulle gjøre mitt beste på å forklare dette her. Jeg burde sikkert skrevet dette blogginlegget for lengde siden, men mellom alle skiturene og all strikkingen er det ikke alltid det frister å ta frem pcen. Så nå sitter jeg her kl 01.30 og fikk endelig ånden over meg:D

I oppskiftene mine skriver jeg ofte «Midt foran på genseren. Tell ut fra midten hvor du skal begynne». Dette høres kanskje vanskelig ut, men det er veldig enkelt:)! Når man strikker gensere med rundfelling er begynnelsen på runden bak venstre erme. Jeg har tatt Villmarksgenseren som et eksempel her.

  1. Begynn med å markere midten på genseren med en maskemarkør(som bildet viser).
  2. Mønsterrapporten på potene er på 16 masker så begynn med å marker 16 masker midt foran på genseren som bildet viser.
  3. Sett en ny maskemarkør etter 16 masker. Tell 16 ny masker, plasser ny maskemarkør osv. Fortsett til du kommer frem til begynnelsen av runden. Nå vet du nøyaktig hvor du skal begynne. Og det var det!
  4. IMG_2140

Andre spørsmål jeg ofte får er hvilke fargekoder som er på genserene jeg legger ut bilder av og jeg skal bli flinkere til å skrive det på instagram! god natt og sov godt ❤