Eventyret om Tusseladden

Tusseladdgenseren er en av genserene jeg har designet som ligger mitt hjertet nermest. Den aller første tusseladdgenseren strikket jeg på pinne 6 i blåne pelullgarn. Jeg får Ofte lyst til å strikke ideer til nye design på tjukke pinner for jeg blir alltid så spent på hvordan de blir seende ut! Ettersom store deler av bærestykket er strikket med 3 tråder ble den ekstremt tjukk i Blåne og jeg strikket derfor en til på pinne 3,5 i tide pelsullgarn. Den fikk et helt annet utrykk, men jeg endte med å gi ut oppskift på den tynne versjonen.

Jeg har tidligere lest et eventyr om et troll med tre hoder og hvis jeg ikke husker helt feil het dette trollet Tusseladd. Senere så jeg også filmen trolljegeren der det trehodede trollet Tusseladd igjen dukket opp! Denne tidskrevende, og noe plundrete, genseren fikk dermed navnet Tusseladd. Jeg lærte senere at tusseladd også er en litt lat giddeløs mann/nisse? Til tross for navnet håper jeg ikke genseren appellerer til fler enn bare troll og late nisser!

Jeg har etterhvert strikket en god del tusseladdgensere og holder nå på med oppskriften til kofteversjonen. Jeg har valgt å endre noe på diagrammet noe på både genser og kofteoppskiften fordi bærestykket ble litt for langt grunnet de tre trådene (kuttet noen rader). Til tross for riktig strikkefasthet i bredden ser trådene ut til å påvirke strikkefastheten i høyden. Men dette er noe av det som er så spennende med å være strikkedesigner. Jeg lærer og utvikler meg stadig og det blir aldri kjedelig.

Jeg valgte også å legge til et alternativ med høy hals og siden jeg, bokstavelig talt, har hatt hendene fulle den siste tiden fikk jeg god hjelp av en dyktig strikkevennine! Jeg sendte henne garn og strikket i vei☺️ Tusen takk!

image1 (2)